kal h3 kal d5 klas h3 klas d5

Jaarlijkse wandeling op 11 november in Spa

 

Het ene jaar is het andere niet maar op 11 november met Joledi een fikse wandeling maken is toch wel een traditie geworden.

Ook dit jaar weer en wel in de omgeving van Spa.

 

Om 10.30 u. verzamelen geblazen op de parking van het Domein van Bérinzenne voor een opwarmertje. Koffie of thee met een koekje (en als je niet oppast, met vééél suiker, hé Rony).

Intussen trekt de mist op en als we dan goed en wel vertrokken zijn genieten we van een stralende zon die de goudgele bladeren aan de bomen net dat beetje extra geeft.

Dat het de voorbije dagen veel en hard geregend heeft, heeft zowel negatieve als positieve gevolgen. De paden zijn dikwijls kleine modderpoeltjes waardoor de totale afgelegde weg zeker vergroot. Zigzaggen tussen de plassen kost heel wat extra metertjes ... Maar aan de andere kant heeft die regen ervoor gezorgd dat de beekjes waar we bijna de hele tijd langs lopen, meer dan voldoende water bevatten en zo veel fotogenieker zijn dan bij droog weer. Tot aan de middagpauze lopen we de eerste tijd bijna constant bergaf en daarna natuurlijk weer bergop. Het pad slalomt langs en over het water en dus moeten er veel bruggetjes overgestoken worden.

Bij de middagpauze aan de Chemin des Fontaines krijgen we nog wat extra gezelschap maar die haken weer af als we opnieuw vertrekken.

Na de lunch hebben we nog een stukje te klimmen en doen dat door een arboretum om vervolgens op de Venen van Malchamps te komen. Een totaal ander landschap nu dat heel veel gelijkenis heeft met de Hoge Venen. En ook hier heeft men vlonderpaden gelegd zodat dit een makkelijk stukje wandelen is. Niet voor heel lang dus! Het volgende stuk van de weg is allesbehalve een mooi geëffend wandelpad. Het is wel de hele tijd naar beneden maar van 'pad' is eigenlijk nog maar weinig te zien. Het water heeft hier de overhand en soms is het bijna springen van de ene rotsblok naar de volgende. Als het te slecht wordt, gaan we enkele honderden meters door het bos en komen we op een heel brede weg met een mooi gemaaide grasmat. Vanaf hier is het weer makkelijk wandelen en het duurt nu niet lang meer vooraleer we terug op het Domein van Bérinzenne zijn.

Een korte opknapbeurt (tenminste toch proper schoenen), een fruitsapje of een porto met een knabbeltje erbij en een uurtje later staan we in een leuk zaaltje van restaurant La Source de la Géronstère. Er wordt ons bij de open haard nog een aperitiefje aangeboden. Sympathiek, denken we. Maar dan komt de aap uit de mouw: inbegrepen in het drankenforfait ... Dus een beetje afpingelen want dat was niet afgesproken en er zijn BOB's bij. Voor de rest is de sfeer optimaal. Hoe kan dat anders dan na zo'n prachtige dag. Een schitterende wandeling onder een stralend blauwe hemel met een toffe groep! Beter dus dan het schapenvlees dat nogal moeilijk te eten is. Als dan de rekening komt staan daar weer dingen op die we wel gekregen hebben maar die niemand gevraagd heeft. Uiteindelijk komt het toch goed en kan iedereen op tijd terug naar Antwerpen.

Bedankt Jan en Mark voor de mooie wandeling en Carine en Chris voor de catering.

Bedankt iedereen die er bij was voor de gezellige boel en tot volgend jaar op 11 november!

 

 

 

Deze website gebruikt cookies om je surfervaring aangenamer te maken. Door verder te surfen ga je akkoord met het gebruik van deze cookies.