kal h3 kal d5 klas h3 klas d5

Intraclub kersttornooi 30/12/2012

 

Sommigen wijten het aan de sputterende apocalyps, anderen aan de kwaliteit van de wijting. Die laatste piste is niet eens zo gek: misschien had de niet aflatende decemberregen de rivieren zodanig buiten hun oevers laten treden dat dat laatste begrip even loos was geworden als sommige vissertjes die door de watervloed werden verrast; misschien waren de zeven wereldzeeën als voorsmaakje van de volledige smelting van de ijskappen al komen overvloeien in de fortvijver van Mortsel.

We proberen nog volop relevante gegevens los te krijgen bij het KMI en de Hoge Raad voor de Statistiek, maar feit is dat op 30 december 2012, pal 9 dagen nadat de wereld niet verging, een opvallend hoge concentratie kapiteins kwam samengeschoold (in volle kerstvakantie) in Mortsel. Met de wildste verhalen over de vreemdste vaartuigen, en de meest uiteenlopende bemanning in hun zog stroomden ze sporthal Den Drab (what's in a name) binnen.

Kenners spraken meteen over een gezellige drukte; de gezellige druktemakers (57 in totaal) over de totale desoriëntatie die de recente zondvloed had teweeggebracht, en hun nood aan beweging. Met name de beperkte volleybalmogelijkheden aan boord van hun vaartuigen bleek een algemeen gemis (vaak niet zozeer bij gebrek aan netten of lijnen, dan wel van terreinen). Daar werd snel een mouw aan gepast: enkele sleep - netten, 3 arbiters fluitjes, 8 ervaren scheepskapiteins die even goed(e) volleybal ploeg kapiteins bleken, en evenveel scheepsbemanningen waren vol doende voor een spannende zeeslag. Om 12.30 u. werden de eerste schoten voor de boegen gelost, en goed 5 uur en 5 wedstrijden per ploeg later werd duidelijk wie deze bijzondere race had gewonnen. Onderaan (de rangschikking) eindigde de bemanning van de onderzeeërs (8ste plaats), naar eigen zeggen omdat ze last hadden met hun periscoop (of was het eerder teveel ballast na de feestdagen?). De kofschippers hadden net iets meer wind in de zeilen (7de plaats), maar troostten zich met de gedachte dat ze de spelregels toch het best beheersten. Ze werden vooraf gegaan door de optimisten, die in gedachten veel hoger strandden dan hun feitelijke 6de plaats. Verrassend waren de moedige pedalo's, die het op pure mankracht tot de 5de plaats hadden geschopt. Al vragen velen zich af wie de duwbakken dan tot op hun niet minder verdiende 4de plaats heeft -eh- geduwd. De baggeraars in elk geval niet: zij eindigden verdienstelijk 3de, en maakten daarbij de vaargeul vrij voor de papieren bootjes, die opvallend sterk op de 2de plaats eindigden. Uiteindelijk waren het de slepers die de overwinning in de wacht sleepten en daarmee deze sportieve voorlaatste dag van 2012 de avond in loodsten.

Vanuit een kraaiennest seinde een marconist met scherpe neus "spaghetti in zicht!", waarna de zeewezen de cafetaria in dromden om zich aan heerlijke spijzen en vochten te laven, en daarmee zowel de innerlijke mens als de verhalen van de afgelopen dag stevig aan te sterken. Ten slotte werden de kompassen opgepoetst, mogelijke vaarroutes bepaald en koers huiswaarts gezet. De waterspiegel zakte. De waterleiding van Joledi wil de kapiteins, hun scheepsmaten en alle wal schippers feestelijk bedanken voor een zeer geslaagde editie van het kersttornooi 2012, en wenst ieder een behouden (minstens 2013 mijl) lange vaart!

Uw verslaggever Ron

Deze website gebruikt cookies om je surfervaring aangenamer te maken. Door verder te surfen ga je akkoord met het gebruik van deze cookies.